SCHIP-BEHANDELING

Herstel na Echtscheiding bij Jeugd- & Zorgland: SCHIP-behandeling

Bij Jeugd- & Zorgland omarmen we de zorgen die echtscheidingen met zich meebrengen. Wij erkennen dat de imperfecties en complexiteit van elke situatie unieke kansen voor groei en ontwikkeling bieden. Onze SCHIP-behandeling richt zich op het herstellen van de verbinding tussen ex-partners door het erkennen van verlies en het aanpakken van conflicten met een oprechte en zorgzame benadering.


Wat is SCHIP?

SCHIP staat voor: Samenkomen, Conflict- en Verliesverheldering, Helpend Horen, Integratie en Partners in Ouderschap. Dit postrelationele rouwtraject begeleidt ex-partners in het proces van het erkennen en verwerken van wat verloren is gegaan, elkaars kwetsuren en het geschonden vertrouwen. Het uiteindelijke doel is om de ex-partners opnieuw met elkaar te verbinden als 'partners in ouderschap'.


Onze Unieke Benadering

Wij combineren de SCHIP-behandeling met een diepgaande benadering van rouwtherapie, het Hart-model, en narratieve technieken. We brengen de vinger op de zere plek door het onderzoeken van de relatie tussen verlies en conflict, hechting en coping, en seksuele rouw. Door middel van Emotionally Focused Therapy (EFT) en narratieve benaderingen, helpen wij ouders om inzicht te krijgen in hun emotionele processen en communicatiepatronen. Deze integrale aanpak bevordert niet alleen heling, maar versterkt ook de verbinding tussen ex-partners, wat leidt tot een hernieuwde samenwerking in de opvoeding van hun kinderen.

Waarom SCHIP?

Een echtscheiding is niet alleen een juridische gebeurtenis, maar ook een emotionele reis die rouw en verlies met zich meebrengt. Bij Jeugd- & Zorgland zien we elke uitdaging als een kans om de onderliggende zere plekken bloot te leggen en te helen. In plaats van simpelweg het conflict te bestrijden, focussen wij op het omarmen van de zorgen en het herstellen van een zorgzame en respectvolle co-ouderschaprelatie.

Voor Wie?

De SCHIP-behandeling is bedoeld voor ouders van kinderen (0-18 jaar) die vastlopen in complexe scheidingen en bereid zijn om de communicatie te verbeteren en het onderlinge vertrouwen te herstellen.

Duur en Structuur

Het traject omvat 8 tot 10 gesprekken, aangevuld met huiswerkopdrachten die gericht zijn op persoonlijke reflectie en praktische toepassing. Indien gewenst, kunnen er ook gesprekken met de kinderen plaatsvinden om hun perspectief te integreren.

Bij Jeugd- & Zorgland zien wij elke uitdaging na een scheiding als een kans voor gezamenlijke groei en herstel. Wij bieden de begeleiding die nodig is om de onderlinge verbinding te herstellen en een positieve omgeving voor jullie kinderen te creëren.